27 Μαρτίου 2017

Εορτασμός Επετείου Ενσωμάτωσης από την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών - Πειραιώς

Η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς συνδιοργάνωσε με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου τον εορτασμό της 69ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου το Σαββατοκύριακο 18- 19/3/2017.
Το Σάββατο 18 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε λαμπρή πολιτιστική εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ο.Λ.Π , παρουσία εκπροσώπων...

...Πολιτικών Αρχών καθώς και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Δωδεκανήσου και της Αττικής. Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε για δεύτερη συνεχή χρονιά με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Καλυθιών του Δήμου Ρόδου και ακούστηκε ζωντανά ο Ύμνος της Δωδεκανήσου και ο Ύμνος της Δωδεκανησιακής Νεολαίας, μέσα σε ένα ιδιαίτερα συγκινησιακό περιβάλλον, ενώ ήδη οι κοπέλες με τις παραδοσιακές φορεσιές των νησιών μας, είχαν κάνει την είσοδό τους στη σκηνή. Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Κώστας Πάχος Λεριακής καταγωγής, υπεύθυνος της ροής του προγράμματος, μαζί με την κ. Σοφία Ηρακλείδου, Χαλκίτικης καταγωγής, την κ. Νινέτα Μανούση Κωακής καταγωγής και την κ. Κική Κατσαρά, Συμιακής καταγωγής, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε για την επέτειό μας.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιάννης Φραγκούλης αναφέρθηκε στη σημασία του εορτασμού της επετείου και ευχαρίστησε ιδιαίτερα την νεολαία της παροικίας μας, που κάθε χρόνο δίνει το δυναμικό της παρόν σε όλες τις Δωδεκανησιακές εκδηλώσεις, σε μια εποχή γεμάτη δυσκολίες και αντιξοότητες. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στη συμβολή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και στην συνδιοργάνωση των φετινών εκδηλώσεων του εορτασμού της επετείου της Ενσωμάτωσης.
Ακολούθως, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κάλεσε για ένα χαιρετισμό τον εκπρόσωπο του Πατριαρχείου, σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιο. Αμέσως μετά, ο λόγος δόθηκε στον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, ο οποίος μεταξύ άλλων, τόνισε τη σημασία της συμβολής των νησιών μας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στη συμμετοχή του Δήμου Ρόδου και στον φετινό εορτασμό, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Καλυθιών με επικεφαλής τον μαέστρο κ. Γιώργο Μαλωϊνα και κάλεσε για ένα χαιρετισμό τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στα ιστορικά γεγονότα και στη σημασία της ανακήρυξης του 2017 ως έτους Δωδεκανήσου από την Βουλή των Ελλήνων, με τη συμπλήρωση 70 χρόνων ελευθερίας των νησιών μας. Ακολούθησε η παρουσίαση χορών από όλα τα νησιά μας, η οποία ήταν όπως πάντοτε μοναδική. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μουσικούς μας Γιώργο Αναστασιάδη, Μανώλη Κόττορο, Ηλία Τουσούνη, Γιάννη Μεγαλούδη, Κώστα Χειράκη, Γιάννη Χαραμαντά, Σταυρούλα Σπανού, Ανδρέα Φασάκη, Δημήτρη Κεφαλλιανό, και Νίκο Μάμη.
Στα μέσα της παρουσίασης των χορευτικών, έγινε μια ολιγόλεπτη προβολή – αναφορά στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής της 1/3/17, κατά την οποία έγινε η ανακήρυξη του 2017 ως έτους Δωδεκανήσου. Λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης, οι συμπατριώτες μας Ευδοκία Βουβάλη και Νίκος Παπαδόπουλος από την Πολιτιστική Ομάδα «Αρχιπέλαγος» παρέδωσαν αναμνηστικό δώρο στον μαέστρο της Φιλαρμονικής Καλυθιών κ. Γιώργο Μαλωϊνα και ο υπεύθυνος του ΔΟΠΑΡ παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας.
Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν επίσης, εκτός από τους εκπροσώπους όλων των Δωδεκανησιακών Σωματείων της Αττικής, ο βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Γάκης, Ο πολιτευτής Πειραιά με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας κ. Βαγιάκης Γιώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα και Γαστρονομίας Ν. Αιγαίου κ. Φιλήμων Ζαννετίδης, η Περιφερειακή σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου κ. Ειρήνη Σβύνου, η Αντιδήμαρχος Πειραιά κα Νανά Γλύκα – Χαρβαλάκου, ο πρόεδρος και ο ταμίας της Ομοσπονδίας Μικρών Κυκλαδονήσων κκ. Πασχάλης Συρίγος και Φραγκίσκος Ράμφος, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΛΑ.ΟΣ κ. Μικές Στεφανίδης, οι πρώην βουλευτές Δωδεκανήσου κκ. Αριστοτέλης Παυλίδης και Γιώργος Κασάρας, Πειραιά Δημήτρης Καρύδης, οι υπεύθυνοι του ΔΟΠΑΡ κκ. Σέργιος Αϊβάζης και Στέφανος Κυριαζής, η επίτιμος πρόεδρος της κ. Θεμελίνα Χαραλαμποπούλου, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Δωδ/σου "Κλεόβουλος ο Λίνδιος" Καθηγητής κ. Μηνάς Αλεξιάδης,ο Γ.Γ. του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω κ. Νίκος Μανούσης.
Γραπτά μηνύματα έστειλαν : οι βουλευτές Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλίας Καματερός και ΝΔ κ. Μάνος Κόνσολας
Την Κυριακή 19 Μαρτίου, τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, για πρώτη φορά μετά την επαναλειτουργία του, χοροστατούντων του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμη και παρουσία μεγάλου πλήθους συμπατριωτών μας. Το μήνυμα της επετείου απέδωσε ο συμπατριώτης μας καθηγητής κ. Κώστας Κογιόπουλος.
Ακολούθησε η καθιερωμένη πομπή από τον Καθεδρικό Ναό Αθηνών μέχρι το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.
Η κατάθεση στεφάνων έγινε παρουσία ασυνήθιστα μεγάλου πλήθους, από τους:
κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, εκ μέρους του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης
κ. Ανδρέα Κουτσούμπα, βουλευτή Βοιωτίας ΝΔ, εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
κ. Κώστα Σκανδαλίδη, βουλευτή Α΄Αθήνας, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ
κ. Ντίμη Αργυρόπουλο, πολιτευτή εκ μέρους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων
Συνταγματάρχη κ. Σταμάτη Τσαγκαρόπουλο, εκ μέρους του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ
κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου, Εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο, εκ μέρους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου
κ. Χαράλαμπο Κόκκινο, Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη, εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου
κ. Αικατερίνη Παλιού, περιφερειακή σύμβουλο Αττικής, εκ μέρους της Περιφερειάρχη κ. Ρένας Δούρου.
κ. Φώτη Ζατζηδιάκο, Δήμαρχο Ρόδου
κ. Χριστοφή Κορωναίο, Δήμαρχο Νισύρου
κ. Γιάννη Φραγκούλη, πρόεδρο Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων
Στην Δοξολογία παραβρέθηκαν, εκτός από τους παραπάνω αναφερόμενους και τους εκπροσώπους όλων των Δωδεκανησιακών Σωματείων της Αττικής, ο πολιτευτής ΝΔ κ. Γιάννης Παππάς, η περιφερειακή σύμβουλος Δωδεκανήσου κ. Ελευθερία Φτακλάκη, καθώς και η συντριπτική πλειοψηφία του πνευματικού κόσμου της Δωδεκανησιακής μας παροικίας.
Θερμές ευχαριστίες αποστέλλουμε στην εταιρεία BLUE STAR FERRIES και ειδικότερα στον συμπατριώτη μας κ. Μιχάλη Σακέλλη, για την χορηγία του στην μετακίνηση της Φιλαρμονικής από και προς την Ρόδο καθώς επίσης στην εταιρεία ΒΑΠ ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΕΕ, για την προσφορά των αναψυκτικών στην εκδήλωση του Σαββάτου 18/3, στην αίθουσα τελετών του ΟΛΠ.

omospondia12.com