15 Ιουλίου 2016

«4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ»

Η  αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Παραμεθόριος Δράση» διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά το «Φεστιβάλ των Συνόρων». Το μικρό γραφικό Αγαθονήσι θα φιλοξενήσει μία ακόμη φορά τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες του φεστιβάλ το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό για το νησί.
Έχοντας στο ενεργητικό του εμφανίσεις κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, το «Φεστιβάλ των Συνόρων» μπορεί να...

...αξιολογηθεί ως μία εξαιρετική αφορμή να ανακαλύψουμε -κοινό και καλλιτέχνες- τον πολιτισμικό πλούτο και τη φυσική ομορφιά του Αγαθονησίου. Οι διήμερες εκδηλώσεις παραστατικών τεχνών έχουν δημιουργήσει την πλέον κατάλληλη συνθήκη για την ανάδειξη του μικρού Δωδεκανησιακού νησιού ως τόπου σπάνιων καλλιτεχνικών συναντήσεων και σύγχρονου εναλλακτικού τουριστικού προορισμού.
Το φετινό «4o Φεστιβάλ των Συνόρων» που θα διεξαχθεί στις 12 και 13 Αυγούστου στο Αγαθονήσι φιλοξενεί τις εξής εκδηλώσεις:
«Τα Μουσικά Κέντρα του Αιγαίου», συναυλία με θέμα την μουσική παράδοση των νησιών του Αιγαίου Πελάγους σε μουσική επιμέλεια του Μανώλη Κόττορου
“Café Aman Istanbul”, μουσική παράσταση με το ομώνυμο μουσικό σχήμα από την Κωνσταντινούπολη και θέμα τη ρεμπέτικη ελληνοτουρκική μουσική παράδοση. Σολίστ οι Στέλιος Μπερμπέρης και Πελίν Σουέρ.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια του φεστιβάλ έχει ο μουσικός Μανώλης Κόττορος. Την διοργάνωση έχει η Α.Μ.Κ.Ε «Παραμεθόριος Δράση» με συν διοργανωτή την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Τμήμα Αθλητισμού και Πολιτισμού) και με την υποστήριξη  του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγαθονησίου «Υετούσα». Σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.