2 Νοεμβρίου 2015

Για τρίτη χρονιά διεξήχθη στο Αγαθονήσι το «Φεστιβάλ των Συνόρων»

Το  «Φεστιβάλ των Συνόρων», ο θεσμός που με άξονα του τον άνθρωπο των συνόρων ενισχύει και προβάλλει τις τέχνες στην ακριτική Ελλάδα, διεξήχθη με επιτυχία για τρίτη συνεχή χρονιά στο Αγαθονήσι Δωδεκανήσων. Τα τρία τελευταία χρόνια το «Φεστιβάλ των Συνόρων» έχει φιλοξενήσει κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες σε...

...μουσικές, χορευτικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις εξαιρετικής καλλιτεχνικής ποιότητας.
Το φετινό «3ο Φεστιβάλ των Συνόρων» λόγω ιδιαίτερων τοπικών συνθηκών δε διοργανώθηκε τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως συνήθως, αλλά το διήμερο 23-24 Οκτωβρίου. Επίσης, το περιεχόμενο των φετινών εκδηλώσεων συμβαδίζοντας με τη χρονική περίοδο διεξαγωγής του και τις τοπικές συνθήκες και επιδιώκοντας να απευθυνθεί σε όλους τους κατοίκους του νησιού (μικρούς και μεγάλους) είχε έναν περισσότερο ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.
Την Παρασκευή 23/10/2015 πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Ο πολιτισμός στο Αγαθονήσι - Το σήμερα και το αύριο», στην οποία συμμετείχε ικανοποιητικός αριθμός κατοίκων και εκπροσώπων των τοπικών φορέων του νησιού, ενισχύοντας τη διαδικασία ενός εποικοδομητικού διαλόγου σχετικά με την πολιτιστική εξέλιξη και ανάπτυξη του Αγαθονησίου.
Το Σάββατο 24/10/2015 δόθηκε συναυλία με τον τίτλο «Παραλογές», μία μουσική παράσταση - αφιέρωμα στα αριστουργηματικά αφηγηματικά ποιήματα της ελληνικής δημώδους ποίησης. Στην παράσταση συμμετείχε ορχήστρα καταξιωμένων μουσικών και την καλλιτεχνική της επιμέλεια είχε ο μουσικός Γιώργος Κωτσίνης, ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ έχει ο μουσικός και πρόεδρος της διοργανώτριας Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Παραμεθόριος Δράση» Μανώλης Κόττορος.
Η Α.Μ.Κ.Ε «Παραμεθόριος Δράση» ευχαριστεί θερμά για την επιτυχή υλοποίηση του φεστιβάλ την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ( Τμήμα Αθλητισμού - Πολιτισμού) που για μία ακόμα φορά συνέβαλε στη συνδιοργάνωση του «Φεστιβάλ των Συνόρων», καθώς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγαθονησίου «Υετούσα». Επίσης, ευχαριστεί θερμά τον χορηγό επικοινωνίας εφημερίδα «Πατμιακά Χρονικά», τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν και τους φίλους του φεστιβάλ για το ενδιαφέρον και την υποστήριξή τους στην προσπάθεια της προβολής και ενίσχυσης του πολιτισμού στην ακριτική Ελλάδα.