11 Αυγούστου 2015

Διοργανώθηκαν στους Λειψούς τα θερινά σεμινάρια μουσικής "Οι τέχνες στα Δωδεκάνησα IV"

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ''Παραμεθόριος Δράση" διοργάνωσε για τέταρτη χρονιά τα θερινά σεμινάρια μουσικής "Οι τέχνες στα Δωδεκάνησα IV".
"Οι τέχνες στα Δωδεκάνησα" τέσσερα χρόνια τώρα αποτελούν (για τα Δωδεκάνησα) έναν θεσμό καλλιτεχνικής συνάντησης και προσφέρουν την ευκαιρία σε νέους, κυρίως της νησιωτικής Ελλάδας, να πάρουν μαθήματα μουσικής και χορού από σημαντικούς καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής παράδοσης. Οι μαθητές έρχονται σε άμεση επαφή με τη μουσική δημιουργία, ανταλλάσσουν...

...ιδέες και πληροφορίες τόσο με τους εισηγητές-καθηγητές όσο και μεταξύ τους και δημιουργούν κάθε χρόνο νέες μουσικές παρέες σε ευχάριστα και φιλόξενα περιβάλλοντα.
Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Λειψών στους Λειψούς από τις 22 έως τις 26 Ιουλίου. Στα σεμινάρια οι μαθητές διδάχτηκαν μουσικά όργανα της ελληνικής μουσικής παράδοσης: βιολί από τον Μανώλη Κόττορο, λαούτο από τον Χρήστο Ζώτο, σαντούρι από την Αρετή Κετιμέ.
"Οι τέχνες στα Δωδεκάνησα IV" ολοκληρώθηκαν με τη συναυλία λήξης των σεμιναρίων στην οποία συνέπραξαν οι μαθητές με τους καθηγητές τους, ενώ συμμετείχαν επίσης οι Βαγγέλης Δημούδης (ούτι-τραγούδι) και Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά). Η συναυλία έγινε στο πάρκο των Λειψών παρουσία του Δημάρχου Λειψών, Λειψωτών και επισκεπτών οι οποίοι έδειχναν να την απολαμβάνουν.
Θα πρέπει να επισημανθεί αφ'ενός η πολύ καλή συνεργασία μεταξύ της Α.Μ.Κ.Ε "Παραμεθόριος Δράση" και του Δήμου Λειψών  στη συνδιοργάνωση των σεμιναρίων αφ' ετέρου η υποστήριξή τους (χορηγίες) από εταιρίες όπως η Hellenic Seaways, η Blue Star Ferries, η Dodekanisos Seaways, η ANEK, τα supermarket Σκλαβενίτης, καθώς και από τα "Πατμιακά Χρονικά" ως χορηγός επικοινωνίας.
Η διοργάνωση "Οι τέχνες στα Δωδεκάνησα", όπως κάθε δραστηριότητα που στηρίζεται σε αμοιβαίες σχέσεις εμπιστοσύνης και στη δημιουργικότητα νέων ανθρώπων, φαίνεται πως έχει τη δυναμική να αποτελέσει έναν σημαντικό πόλο καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και  μουσικής δημιουργίας στην περιοχή των Δωδεκανήσων.