9 Αυγούστου 2014

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το «2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ»

Το «2ο Φεστιβάλ των Συνόρων», ο θεσμός που με άξονα του τον άνθρωπο των συνόρων ενισχύει και προβάλλει τις τέχνες στην Ακριτική Ελλάδα, διοργανώθηκε από τις 23 έως τις 25 Ιουλίου 2014 για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Αγαθονήσι. Το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιελάμβανε συναυλίες και μουσικοχορευτικές παραστάσεις αφιερωμένες στις ελληνικές συνοριακές και παραμεθόριες ελληνικές περιοχές, με καταξιωμένους και δημοφιλείς...

...καλλιτέχνες, όπως: η Αρετή Κετιμέ, η ορχήστρα ανατολικής μουσικής «ΠΟΛΙΣ», ο Βαγγέλης Δημούδης, ο Μάνος Κουτσαγγελίδης, η Χριστίνα Κόζα, ο Χρυσόστομος Γιαμαίος, η Ευαγγελία Γιαμαίου κ.α.Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο μουσικός Μανώλης Κόττορος. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε διαφορετικές τοποθεσίες του Αγαθονησίου και τις παρακολούθησαν πλήθος κόσμου προσδίδοντας έναν διαφορετικό χαρακτήρα στο μικρό ακριτικό νησί, το οποίο φαίνεται να έχει αγκαλιάσει το φεστιβάλ, μιας και ένας από τους κύριους στόχους του είναι να προσελκύσει επισκέπτες στην περιοχή. Η Α.Μ.Κ.Ε «Παραμεθόριος Δράση» ήδη σχεδιάζει το «3ο Φεστιβάλ των Συνόρων», προσπαθώντας κάθε χρόνο να συγκεντρώνει όλο και περισσότερους καλλιτέχνες από συνοριακές περιοχές και να κάνει το «Φεστιβάλ των Συνόρων» ευρύτερα γνωστό.
Για τη μεγάλη φετινή επιτυχία του φεστιβάλ το Δ.Σ της Α.Μ.Κ.Ε «Παραμεθόριος Δράση» ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Επιτροπή Τουρισμού), το Δήμο Αγαθονησίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγαθονησίου «Υετούσα», τους χορηγούς του Φεστιβάλ: BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS, A.N.E.ΚΑΛΥΜΝΟΥ, DODEKANISOS SEAWAYS, ΕΟΣΣ, INFOTEC-ΡΟΔΟΣ, ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ-ΠΑΤΜΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ (ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ)-ΣΑΜΟΣ, τους χορηγούς επικοινωνίας: ΑΙΓΑΙΟ TV, ΠΑΤΜΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ, ΑΡΤΕΜΙΣ FM και φυσικά όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν και όλους τους φίλους του «Φεστιβάλ των Συνόρων».