20 Ιουνίου 2014

Θερινά Σεμινάρια - Οι τέχνες στα Δωδεκάνησα ΙΙΙ

Η Α.Μ.Κ.Ε «Παραμεθόριος Δράση» ιδρύθηκε το 2011 ως  πολιτιστικό κέντρο μελέτης, προστασίας και αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Η αξιοποίηση αυτή περιλαμβάνει την πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα μελέτη, καλλιέργεια και διδασκαλία της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής σε όλες τις εκφάνσεις της (δημοτική, λαϊκή, λόγια και εκκλησιαστική) καθώς και τη μελέτη τόσο συγκριτικά όσο και επαγωγικά των μουσικών πολιτισμών του ευρύτερου...

...μεσογειακού και βαλκανικού χώρου.
Βασικό στόχο της «Παραμεθορίου Δράσης» αποτελεί η προώθηση παραδοσιακών και πειραματικών μορφών μουσικής και χορευτικής έκφρασης  και η δημιουργία προτάσεων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλους τους τομείς της τέχνης.
Στηριζόμενη στους παραπάνω καλλιτεχνικούς και εκπαιδευτικούς άξονες  η εταιρία διοργάνωσε τον Αύγουστο του 2011 τα αφιερωμένα στην μουσική παράδοση των Δωδεκανήσων θερινά σεμινάρια «Οι τέχνες στα Δωδεκάνησα» στα οποία δίδαξαν σημαντικοί καλλιτέχνες  της δωδεκανησιακής μουσικής, ενώ παράλληλα λειτούργησε και τμήμα μουσικής τεχνολογίας. Τα δεύτερα θερινά σεμινάρια «Οι τέχνες στα Δωδεκάνησα II» διεξήχθησαν τον Ιούλιο του 2013 και κάλυψαν ένα μεγαλύτερο εύρος μουσικών παραδόσεων από την Ελλάδα και την ανατολική Μεσόγειο.
Φέτος «Οι τέχνες στα Δωδεκάνησα IΙI» θα διεξαχθούν από τις 22 έως τις 27 Ιουλίου 2014 στο Αγαθονήσι  διευρύνοντας τόσο την ομάδα των  μουσικών - εισηγητών και των θεμάτων που αυτοί επιμελούνται όσο και το τμήμα του χορού το οποίο θα φιλοξενήσει δασκάλους από διαφορετικές ελληνικές περιοχές.  Τα σεμινάρια μπορούν να παρακολουθήσουν μαθητές μουσικής και χορού όλων των ηλικιών και επιπέδων. Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν τα παρακάτω τμήματα:

Σεμινάριο Παραδοσιακού Τραγουδιού
Τραγούδι  Ανατολικής  Θράκης και Μ.Ασίας - Μάνος Κουτσαγγελίδης
Ροδίτικο και Αρχαγγελίτικο τραγούδι - Χριστίνα Κόζα

Σεμινάριο  Μουσικών Οργάνων
Λαούτο-  Χρήστος Ζώτος
Βιολί - Μανώλης Κόττορος
Σαντούρι-κύμβαλο - Κλέαρχος Κορκόβελος
Ούτι, Πολίτικο Λαούτο - Αλέξανδρος Καψοκαβάδης
Κανονάκι - Έφη Ζαϊτίδου
Κρουστά - Μανούσος Κλαπάκης
Κιθάρα - Ηλίας  Μαυρίκης
Κοντραμπάσσο - Θοδωρής Κουέλης

Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών
Χοροί  της  Θράκης - Βαγγέλης Δημούδης                                    22-23/7
Χοροί της  Κω – Πέτρος Μαστόρος                                               23-24/7
Χοροί  της Σάμου – Ιωάννα Μάτσου                                              24-25/7
Χοροί από την Κόνιτσα-Πρέβεζα-Μέτσοβο – Κώστας  Μήτσης         25-26/7

Περισσότερες πληροφορίες: www.paramethoriosdrasi.gr