18 Δεκεμβρίου 2013

Θερινά Σεμινάρια: "Οι Τέχνες στα Δωδεκάνησα ΙΙ"

Με πρωτοβουλία της Α.Μ.Κ.Ε "Παραμεθόριος Δράση", από τις 16 έως τις 21 Iουλίου, διοργανώθηκαν για δεύτερη χρονιά στο ακριτικό Αγαθονήσι τα θερινά σεμινάρια μουσικής και χορού "Οι Τέχνες στα Δωδεκάνησα II".  Τα σεμινάρια πλαισίωσαν με την παρουσία τους καταξιωμένοι δάσκαλοι μουσικής και χορού, καθώς και ταλαντούχοι μαθητές, οι οποίοι αναπτύσσοντας μία εξαιρετικά δημιουργική και...


...καλλιτεχνική ατμόσφαιρα συνέβαλαν αποφασιστικά στην τελική επιτυχία της διοργάνωσης, αφού συνδύασαν ένα υψηλό επίπεδο γνώσεων με την ξεχωριστή εμπειρία διαμονής σε ένα μικρό, γραφικό νησί. Τα σεμινάρια ολοκληρώθηκαν με τη συναυλία των μαθητών, οι οποίοι συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους παρουσίασαν μέρος της δουλειάς τους.
Στις "Τέχνες στα Δωδεκάνησα ΙΙ" λειτούργησαν τα τμήματα βιολιού, ουτιού, κλαρίνου, κρουστών, τραγουδιού και χορού, διευρύνοντας έτσι τη γκάμα των διδασκόμενων οργάνων, αφού η διοργάνωση στοχεύει σε μια ολοένα πλουραλιστικότερη θερινή ακαδημία, στην οποία θα ενσωματώνονται διαρκώς νέα μαθήματα, νέοι άνθρωποι και νέες ιδέες. Εξάλλου, στόχος της "Παραμεθορίου Δράσης" είναι "Οι Τέχνες στα Δωδεκάνησα" να ταξιδέψουν και σε άλλα δωδεκανησιακά νησιά, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία αφ' ενός στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν νέους προορισμούς αφ' ετέρου στους κατοίκους και άλλων ακριτικών νησιών να τα παρακολουθήσουν. Το πρόγραμμα της διοργάνωσης για το 2014 θα ανακοινωθεί εν καιρώ.